• 30 gram boter
  • 600 gram (3 grote) uien (in plakjes gesneden)
  • 2 peterseliewortels (gesneden in schijfjes)
  • 1 wortel (gesneden in schijfjes)
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 100 ml volle zure room
 
Print Friendly, PDF & Email

Polen kent zijn eigen uiensoep. Deze traditionele Poolse uiensoep heet in het Pools ‘Staropolska zupa cebulowa’. Deze uiensoep is relatief eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Bereiding traditionele Poolse uiensoep

1. Smelt in een grote pan de boter en bak daarin de uien, peterselie, en wortel.

2. Zodra de uien een wat goudgele kleur hebben gekregen moet er heet water overheen gegoten zodat totdat alles onder water staat. Hierdoor gaan de groenten nu koken in plaats van bakken. Laat het dan even doorsudderen voor ongeveer 15 minuten

3. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor wat extra smaak.



4. Laat de soep daarna afkoelen.

5. Zodra het afgekoeld is moet het volledig mengsel in de keukenmachine en goed gepureerd worden tot een gladde massa.

6. Meng in een kom de zure room met het mengsel door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar zit en serveer de soep.

Smacznego! (eet smakelijk!)

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Traditionele Poolse uiensoep (Staropolska zupa cebulowa)



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 113 Review(s)