• 500 gram uien gesneden in ringen
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 pak runderbouillon
  • 6 sneetjes stokbrood
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • zwart peper (naar smaak)
 
Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijke variant op het originele uiensoep recept. Deze uiensoep heeft een ondertoon van kerrie wat een aparte, maar toch heerlijke smaak geeft aan de soep. Het recept bevat verder veel verse ingrediënten. U zult genieten van deze uiensoep met kerrie.

Bereiding uiensoep met kerrie

1. Verhit in een grote pan de boter totdat deze een lichte kleur heeft gekregen.

2. Bak op een half hoog vuur de spekreepjes uit.

3. Voeg daarna de uien toe en bak deze totdat ze glazig eruit zien.

4. Bestrooi de uien en spekreepjes met de kerriepoeder en bloem en roer alles goed door. Er mogen geen klonten overblijven.



5. Voeg de runderbouillon toe en ongeveer anderhalve liter water. Breng de uiensoep aan de kook.

6. Zodra de soep kookt moet deze voor ongeveer 30 minuten op een laag vuur pruttelen.

7. Rooster in de tussentijd wat sneetjes stokbrood in een koekenpan of broodrooster. Verdeel hierover de geraspte kaas.

8. Zodra de uiensoep gaar is, schep deze in ovenbestendige soepkommen of borden en leg de sneetjes stokbrood met de kaas in de soep.

9. Laat de kaas onder de hete grill smelten voor enkele minuten. Niet te lang. De kaas mag niet te hard worden maar moet smeuïg blijven.

10. Bestrooi de uiensoep met wat peper naar eigen smaak en serveer de soep.

Eet smakelijk!