• 500 gr uien
  • 60 gr boter of margarine
  • 15 gr bloem
  • 1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
  • witte peper
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eidooiers
  • 1 glas witte wijn
  • 4 eetlepels (slag)room
  • zout
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje bieslook
 

Duitsland kent zijn eigen soort uiensoep: de Überbackene Zwiebelsuppe. De Duitse uiensoep wordt gekenmerkt door de toevoeging van witte wijn en room. Dit geeft, in combinatie met het brood, een hartige en stevige structuur aan de soep. De soep smaakt heerlijk als lunch of voorgerecht.

Bereiding Duitse uiensoep:

  1. Pel de uien en snijd deze in fijne ringen. Verhit in een grote pan de boter (of margarine) en bak daarin de uienringen voor ongeveer 3 minuten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  2. Bestrooi de uien goed met bloem en laat ze onder voortdurend roeren ongeveer 2 minuten zweten om de bloem te laten garen. Giet daarna de vleesbouillon erbij die al even op het vuur heeft gestaan en roer goed door om klontjes te voorkomen. Kruid de soep met wat zout en peper en laat het 20 minuten pruttelen op een laag vuur.
  3. Haal de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes van 1 cm groot. Bak in een koekenpan met boter (of margarine) de broodstukjes totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de pan daarna van het vuur.
  4. Roer een eierdooier los en voeg daarbij de witte wijn en de room. Kruid dit mengsel met wat zout en peper.
  5. Was de peterselie en bieslook onder de koude kraan en dep deze droog. Snijd daarna in kleine stukjes fijn.
  6. Haal de uiensoep van het vuur en roer het eimengsel hier doorheen. Voeg daarna de stukjes brood toe en laat het even goed intrekken.
  7. Serveer de soep in een kom en bestrooi dit met de peterselie en bieslook.

Guten Appetit!