• 500 gr uien
  • 60 gr boter of margarine
  • 15 gr bloem
  • 1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
  • witte peper
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eidooiers
  • 1 glas witte wijn
  • 4 eetlepels (slag)room
  • zout
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje bieslook
 
Print Friendly, PDF & Email

Duitsland kent zijn eigen soort uiensoep. De Ueberbackene Zwiebelsuppe. De Duitse uiensoep wordt gekenmerkt door de toevoeging van witte wijn en room tot de soep. Dit geeft, in combinatie, met het brood een hartige en stevige structuur aan de soep. De soep smaakt heerlijk als lunch of voorgerecht.

Bereiding Duitse uiensoep

1. Pel de uien en snijd deze in fijne ringen

2. Verhit in een grote pan de boter (of margarine) en bak daarin voor 3 minuten de uienringen. Ze moeten een beetje glazig worden.

3. Bestrooi de ringen daarna goed met bloem en laat ze onder het doorroeren goed zweten voor 1 minuut.



4. Giet daarna de vleesbouillon erbij die al even op het vuur heeft gestaan.

5. Kruid het met wat zout en peper en laat het voor 20 minuten pruttelen op een laag vuur.

6. Haal de korstjes van het brood en snij het brood in blokjes van 1 cm groot.

7. Bak in een koekenpan met boter (of margarine) de broodstukjes totdat ze aan alle kanten goudgeel zijn.

8. Haal de pan daarna van het vuur.

9. Roer een eierdooier los en voeg daarbij de witte wijn en de room.

10. Kruid dit ook weer met wat zout en peper.

11. Was de peterselie en bieslook onder de koude kraan en dep deze droog. Daarna in kleine stukjes fijnsnijden.

12. Haal de uiensoep van het vuur en roer het eimengsel hier doorheen.

13. Voeg daarna de stukjes brood toe en laat het even goed intrekken.

14. Serveer de soep in een kom en bestrooi dit met de peterselie en bieslook.

Guten Appetit! (Eet smakelijk!)