• 2 kilo uien (gesneden in ringen)
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 fles (0,75 liter) droge witte wijn
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 400 gram stokbrood
  • zout (naar smaak)
 
Print Friendly, PDF & Email

Carabaccia is een lokale specialiteit in Florence, Italië. Het is een enigszins zoete uiensoep die moeilijk te vinden is in Italiaanse kookboeken. Je zult verbaasd zijn over de smaak van deze heerlijke soep! De soep is voor 3-4 personen en het duurt ongeveer 3 uur voordat de soep klaar is om geserveerd te worden.

Bereiding Florentijnse uiensoep (Carabaccia)

1.  Verwarm in een grote pan op een middelhoog vuur de olie en voeg, zodra de olie goed warm is, de gesneden uien toe. Zet het vuur dan lager en bak de uien net zo lang totdat ze beginnen te karameliseren. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De uien hebben dan een lichte gebrande kleur gekregen Roer wel regelmatig door.

2. Bestrooi de uien na 30 minuten met de basterdsuiker en een beetje zout. Laat het verder doorkoken terwijl je verder roert totdat de suiker volledig gesmolten is.



3. Giet de wijn erbij en voeg het kaneelstokje erbij. Laat het 1 uur op een zacht vuurtje sudderen met het deksel op de pan.

4. Voeg het stokbrood toe en laat het voor ongeveer 45 minuten, zonder deksel op de pan, doorsudderen totdat het brood uit elkaar valt.

5. Verwijder het kaneelstokje en roer alles goed door elkaar met een garde of lepel. Het brood moet goed worden opgenomen en maakt de soep dikker.

6. Serveer de soep heet in een diep bord. Eventueel met extra zout voor smaak.

Mangiare! (eet smakelijk!)

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Florentijnse uiensoep (Carabaccia)



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 110 Review(s)