• 1 kilo uien (versnipperd in ringen)
  • 0,2 liter bruinbier
  • 1 liter groenten bouillon
  • brood
  • 500 gram nagelkaas
  • 2 teentjes knoflook (in stukjes)
  • 50 gram boter
  • tijm
 
Print Friendly, PDF & Email

In Friesland kent men een eigen variant op de uiensoep. De Friese uiensoep of Fryske sipelsop in Friesland met echte Friese nagelkaas. Dit is een aparte maar heerlijke uiensoep met een smaak van kaas en bier.

Bereiding Friese uiensoep met nagelkaas

1. Bak in een grote kookpot de uienringen met knoflookteentjes in de boter totdat ze een mooie goudgele kleur hebben gekregen. Ze moeten niet verbrand zijn!

2. Zodra ze de goudgele kleur hebben giet je het bruine bier erover en laat je het pruttelen op een laag vuur.

3. Verwarm de over voor op ongeveer 180 graden.



4. Voeg bij de uien, knoflook en het bier de groenten bouillon en laat het voor ongeveer 40 minuten verder pruttelen.

5. Voeg een klein beetje tijm toe voor de smaak.

6. Giet de uiensoep in een soepkom waarop nog wat brood kan liggen.

7. Beleg het brood met de nagelkaas en leg deze in de soep. Laat het geheel in de oven grillen totdat de kaas een lichte kleur heeft en begint te smelten.

Lekker ite! (Eet smakelijk!)

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Fryske sipelsop met nagelkaas



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 109 Review(s)