- 1 klont boter
- 5 middelgrote uien gesneden in ringen
- paar blaadjes tijm
- 1 eetlepel bloem
- 350 gram kalfs- of runderbouillon
- 1 glas witte Noord-Franse wijn
- 100 gram Gruyère kaas
- zout en peper (naar smaak)
|
Als je een lekkere Noord-Franse uiensoep wilt maken, zijn twee dingen heel erg belangrijk: de uien en een goede basis van kalfs- of runderbouillon. Deze geven namelijk de smaak aan de Franse uiensoep en bepalen hoe de soep is. Dit gerecht is eenvoudig en snel te maken. Het is ook veel sneller gemaakt dan de andere Franse uiensoepen zoals bijvoorbeeld de klassieke Franse uiensoep. De Noord-Franse uiensoep is een vrij heldere uiensoep met kaas. Maar vergis u niet, het is een echte maaltijdsoep door de hoeveelheid uien die erin zitten. Deze soep komt, zoals de naam al aangeeft, uit Noord-Frankrijk. U komt deze soep dan voornamelijk tegen in de kleine bistro’s en restaurantjes. Qua kosten hoeft u het niet te laten staan. De ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen bij elke supermarkt en het is zeer eenvoudig te maken.
Bereiding Noord-Franse uiensoep
- Smelt in een dikke pan een klont boter en bak hierin op een middelhoog vuur de uien en de tijm gedurende 15 minuten. Roer regelmatig om.
- Voeg de bloem, de witte wijn en de bouillon toe en laat het gerecht 10 minuten smoren.
- Voeg als laatste de Gruyère kaas toe en serveer het gerecht!
Eet smakelijk!
3. Voeg als laatste de Gruyère kaas toe en serveer het gerecht!