• 150 gram uien (ongeveer 2 uien)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 1 blokje rundvlees of groentenbouillon
  • 6 takjes verse peterselie
  • 1/2 eetlepel Franse mosterd
  • 4 theelepels Becel Pro.Activ
  • Zwarte peper
 
Print Friendly, PDF & Email

Een romige uiensoep zie je niet vaak. Toch is dit een van de heerlijkste uiensoepen die je kan eten. Deze romige uiensoep heeft een heerlijke ondertoon van knoflook. Dit geeft een iets apartere smaak aan het geheel waardoor je zult genieten van een heerlijke soep.

Bereiding romige uiensoep met knoflook

1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en laat daarin de uien en knoflook voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur zweten. Zorg ervoor dat ze niet teveel verkleuren en zeker niet verbranden. Schep aan het einde 2 eetlepels van het mengsel eruit en houdt dit apart.

2. Zorg ervoor de de uien en knoflook teentjes goed gehakt zijn in fijne stukjes



3. Voeg de melk, tijm, en het bouillonblokje in de pan. Breng dit al roerend aan de kook totdat het bouillonblokje volledig is opgelost.Laat het daarna nog voor ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuur en roer regelmatig.

4. Hak de peterselie fijn. (houdt een klein theelepeltje apart) en meng de rest in een klein kommetje met de 2 apart gehouden eetlepels.

5. Voeg hierbij de mosterd en de Becel Pro.Active bij.

6. Het kan eventueel met wat zwarte peper verder op smaak gebracht worden.

7. Haal de soep van het vuur en voeg het mengsel toe. Roer het goed door elkaar. Eventueel met een staafmixer.

8. Verdeel de soep over de 2 kommen en bestrooi het met een klein beetje peterselie.

Eet smakelijk!

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Romige uiensoep met knoflook



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 41 Review(s)