• 150 gram uien (ongeveer 2 uien)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 1 blokje rundvlees of groentenbouillon
  • 6 takjes verse peterselie
  • 1/2 eetlepel Franse mosterd
  • 4 theelepels Becel Pro.Activ
  • Zwarte peper
 

Een romige uiensoep zie je niet vaak. Toch is dit een van de heerlijkste uiensoepen die je kan eten. Deze romige uiensoep heeft een heerlijke ondertoon van knoflook, wat zorgt voor een unieke smaakbeleving.

Bereiding romige uiensoep met knoflook

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en laat daarin de uien en knoflook ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur zweten. Zorg ervoor dat ze niet teveel verkleuren en zeker niet verbranden. Schep aan het einde 2 eetlepels van het mengsel eruit en houd dit apart.
  2. Zorg ervoor dat de uien en knoflookteentjes goed gehakt zijn in fijne stukjes.
  3. Voeg de melk, tijm en het bouillonblokje toe aan de pan. Breng dit al roerend aan de kook totdat het bouillonblokje volledig is opgelost. Laat het daarna nog ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur en roer regelmatig.
  4. Hak de peterselie fijn (houd een klein theelepeltje apart) en meng de rest in een klein kommetje met de 2 apart gehouden eetlepels uien-knoflookmengsel. Voeg hierbij de mosterd en de Becel Pro.Active.
  5. Breng de soep eventueel op smaak met wat zwarte peper.
  6. Haal de soep van het vuur en voeg het peterselie-uien-knoflookmengsel toe. Roer het goed door elkaar, eventueel met een staafmixer.
  7. Verdeel de soep over 2 kommen en bestrooi met een klein beetje peterselie.

Eet smakelijk!