• 500 gram uien gesneden in ringen
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 pak runderbouillon
  • 6 sneetjes stokbrood
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • zwart peper (naar smaak)
 

Dit is een heerlijke variant op het originele uiensoep recept. Deze uiensoep heeft een ondertoon van kerrie, wat een aparte maar toch heerlijke smaak geeft aan de soep. Het recept bevat verder veel verse ingrediënten. U zult genieten van deze uiensoep met kerrie.

Bereiding uiensoep met kerrie:

  1. Verhit in een grote pan de boter totdat deze een lichte kleur heeft gekregen. Bak vervolgens de spekreepjes op halfhoog vuur uit totdat ze knapperig zijn.
  2. Voeg de uien toe en bak deze totdat ze glazig zijn.
  3. Bestrooi de uien en spekreepjes met de kerriepoeder en bloem. Roer alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Voeg de runderbouillon en ongeveer anderhalve liter water toe. Breng de uiensoep aan de kook en laat deze, zodra hij kookt, ongeveer 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
  5. Rooster in de tussentijd wat sneetjes stokbrood in een koekenpan of broodrooster. Verdeel hierover de geraspte kaas.
  6. Zodra de uiensoep gaar is, schep deze in ovenbestendige soepkommen of borden en leg de sneetjes stokbrood met de kaas in de soep.
  7. Laat de kaas onder de hete grill enkele minuten smelten. De kaas mag niet te hard worden, maar moet smeuïg blijven.
  8. Bestrooi de uiensoep met wat peper naar eigen smaak en serveer de soep.

Eet smakelijk!