• 1 klont boter
  • 5 middelgrote uien gesneden in ringen
  • paar blaadjes tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • 350 gram kalfs- of runderbouillon
  • 1 glas witte Noord-Franse wijn
  • 100 gram Gruyère kaas
  • zout en peper (naar smaak)
 
Print Friendly, PDF & Email

Als je  een lekkere Noord-Franse uiensoep wilt maken dan zijn twee dingen heel erg belangrijk. Namelijk de uien en een goede basis van kalfs- of runderbouillon. Deze geven namelijk de smaak aan de Franse uiensoep en bepalen hoe de soep is. Dit gerecht is eenvoudig en simpel te maken. Het is ook veel sneller gemaakt dan de andere Franse uiensoepen zoals bijvoorbeeld de klassieke Franse uiensoep. De Noord-Franse uiensoep is een vrij heldere uiensoep met kaas. Maar vergis u niet, het is een echte maaltijd uiensoep door de hoeveelheid uien die erin zitten. Deze soep komt zoals de naam het al aangeeft uit Noord-Frankrijk. U komt deze soep dan voornamelijk tegen in de kleine bistro’s en restaurantjes. Qua kosten hoeft u het niet te laten staan. De ingrediënten zijn vrij eenvoudig te verkrijgen bij elke supermarkt en het is zeer eenvoudig te maken.

Het recept en de foto komen van de website Marche du pre.

Bereiding Noord-Franse uiensoep

1. Smelt in een dikke pan een klont boter en bak hierin op een middelhoog vuur voor 15 minuten de uien en de tijm. Roer regelmatig om.



2. Voeg de bloem, de witte wijn, en de bouillon erbij en laat het gerecht voor 10 minuten smoren.

3. Voeg als laatste de Gruyère kaas toe en serveer het gerecht!

Bon apetit! Eet smakelijk en geniet van uw Noord-Franse uiensoep!

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Noord-Franse uiensoep



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)