• 1 kleine ui (gehakt)
  • 1/2 stengel bleekselderij (gehakt)
  • 1/2 wortel (gehakt)
  • 1 knobbel geraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • verse bieslook (gehakt)
  • verse peterselie (stengels of gehakt)
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 gram portabellini paddenstoelen (gesneden)
  • 100 gram shiitake paddenstoelen (gesneden)
 
Print Friendly, PDF & Email

Japan kent zijn eigen soort uiensoep. Eigenlijk is het een zeer vreemde uiensoep omdat er maar weinig uien inzitten. Er zitten veel paddenstoelen in waardoor de soep rijkelijk gevuld is. De paddenstoelen geven een zeer interessante smaak aan de soep waardoor je je echt in Japan waant.

Bereiding Japanse uiensoep met paddenstoelen

1. Bak in een grote (soep)pan de bleekselderij, wortel, knoflook, gember en de shiitake paddenstoelen.

2. Voeg na een paar minuten de runderbouillon toe, zet het op een hoog vuur zodat het begint te koken.

3. Dek het daarna af en laat het voor ongeveer 45 minuten op een laag vuur verder koken.



4. Voeg voor de laatste 10 minuten de nog de portabellini paddenstoelen toe zodat deze nog wat harder blijven.

5. Dien het op in een klein kommetje met daarop gestrooid wat peterselie of bieslook

 

食いつぶす (eet smakelijk)

Samenvatting

recipe image
Naam recept
Japanse uiensoep met paddenstoelen



Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 25 Review(s)